American Zen Dogs
Puppytraining/ hondenschool

Puppytraining/ hondenschool

ALGEMEEN

 • American Zen Dogs is een moderne, kleinschalige hondenschool in Weelde o.l.v. Chantal Bols
 • De lessen gaan door in Weelde. Exacte locatie krijg je door na aanmelden.
 • Chantal is gediplomeerd puppytrainer en volgde bij Toscanzhoeve aanvullende modules om haar technieken en kennis uit te breiden voor volwassen honden.
 • Daarbovenop is ze gediplomeerd (kinder)yoga docente en eutonie pedagoge VES. Vanuit deze achtergrond krijg je praktijkgerichte tips mee om via aandacht voor je eigen lichaam verbinding te maken met je hond. Of hoe je in stresserende/onvoorziene situaties je kan ontdoen van stress zodat je een veilige omgeving kan creëren voor jezelf én voor je hond.
  Als gediplomeerd klasleerkracht is het ook perfect mogelijk om kinderen vanaf 6 jaar te laten deelnemen met hun gezinshond. 1 begeleidende ouders is aanwezig op het plein.
 • Geen klassieke oefeningen zoals op een grote hondenschool. Wel praktijkgerichte themalessen met handvaten om te gebruiken in het dagdagelijkse leven.
 • Eigen inbreng is mogelijk, geef gerust door waarop je specifiek wil trainen. Dan verwerken we dit in 1 van de lessen.
 • We werken op een positieve, beloningsgerichte manier en de verbinding tussen jou en je hond(en) staat centraal.
 • We werken niet met examens of overgangsproeven, immers je eigen stress voor het examen geef je door aan je hond. Daarbovenop is het een momentopname.
 • Voor je kan aansluiten in een lopende lessenreeks, heb je minstens 1 privé les of gedragsconsult gevolgd. Zo kunnen we vooraf gericht bijsturen en je al op weg helpen hoe samen met je hond aanwezig te zijn op het plein tussen andere honden. Als je samen met de andere deelnemers bij het begin van een lessenreeks opstart, kan je direct in groep starten.
 • Iedereen doet mee volgens eigen kunnen en mogelijkheden. Chantal geeft variaties in de oefeningen, jij pikt in op jouw niveau.
 • Kinderen vanaf 6 jaar mogen met hun gezinshond meedoen met de groepslessen, op voorwaarde dat er ook een ouder aanwezig is op het plein.
 • Alles werd reglementair en boekhoudkundig in orde gebracht.
 • Tevens hebben we als hondenschool een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand afgesloten.
  Onze verzekering wordt enkel ingeschakeld als de lesgeefster Chantal Bols zelf een fout maakt en een ongeluk daarvan het gevolg is.
 • Er worden duidelijke richtlijnen gegeven ivm veiligheid en het voorkomen van incidenten tussen 2 of meerdere honden.
  Indien uw hond onder uw begeleiding schade veroorzaakt aan derden (inclusief de hond van anderen) of onze infrastructuur, dan bent u zelf verantwoordelijk en dient u uw familiale verzekering in te schakelen.
 • Chantal heeft kennis van basis EHBO bij honden.
 • Dierenartspraktijk De Leemputten is onze bedrijfsdierenarts en wordt ingeschakeld bij eventuele ongevallen die uw hond meemaakt tijdens de lessen indien Chantal deze niet zelf kan behandelen.

MOGELIJKE FORMULES

PRIVE TRAINING BIJ U THUIS/ OP ONS TERREIN

Met plezier komt Chantal tot bij u thuis voor een lessenreeks van 8 weken. Iedereen uit uw gezin mag meedoen.
Of u volgt privé les op ons terrein, dat kan uiteraard ook.

Een reeks van 8 lessen = in elke les:
ongeveer 45 minuten les (een pup kan geen volledig uur gefocust zijn).
We passen ons aan op de aandachtsboog van de pup en laten af en toe vrij snuffelen/spelen om daarna weer verder te gaan met de les.
De eerste lessen zijn op vertrouwd en veilig terrein bij u thuis. De laatste lessen oefenen we samen met onze honden in het passeren van andere honden (op ons terrein), mag uw pup vanop afstand kennismaken en socialiseren met onze geiten, kippen en Tinker, gaan we een keer wandelen in het park. En tot slot een les op aanvraag: wat voorziet u in de (nabije) toekomst als moeilijkheid en hoe kan je uw pup daarop voorbereiden?
Deelnameprijs = 220 euro voor 8 lessen, tussendoor mogelijkheid voor opvolging/vragen stellen via What’s App.
***verplaatsingsonkosten buiten de gemeente Ravels en randgenemeenten = 0.36 per km

GROEPSLESSEN IN WEELDE – lessenreeks = 10 lessen. U schrijft telkens in voor 1 lessenreeks. Je mag 1 les volgen voor je beslist om in te schrijven voor de volledige reeks.
Per lessenreeks kan u maximum 1 les inhalen in een volgende lessenreeks bij onvoorziene afwezigheid.
De datums worden in overleg met de deelnemers uit jouw groep vastgelegd. Weet je vooraf dat je meerdere lessen in een reeks niet aanwezig kan zijn, dan berekenen we een aangepast tarief. Dit kan enkel indien dit vooraf gecommuniceerd wordt. Niet met terugwerkende kracht!

Maximum 5 honden per les. Onze gezinshonden doen sporadisch mee of worden functioneel ingezet bij bepaalde oefeningen.
Ze tellen niet mee in het aantal aanwezige honden + het bijhorende tarief.
U kan pas aansluiten in een lopende lessenreeks als u minimum 1 privésessie heeft gevolgd.
U krijgt richtlijnen uitgelegd die ervoor dienen te zorgen dat er geen conflicten tussen honden ontstaan. Deze richtlijnen dient u te respecteren!
Iedereen uit uw gezin mag meedoen.

De lesdata worden in overleg met elke groep vastgelegd. De lessen gaan door op donderdagavond en zondagvoormiddag. Bij voldoende interesse kunnen er nog dagen/uren toegevoegd worden. Een les duurt 1u, we volgen het tempo van de honden. We voorzien tussendoor spelmomenten en momenten om vrij te snuffelen. Tijdens de les en op het einde van de les heeft u de kans om vragen te stellen. U krijgt afwisselend persoonlijke begeleiding terwijl de anderen zelfstandig oefenen.

Deelnameprijs
2 of 3 pups/honden ingeschreven = 150 euro voor een lessenreeks van 10 lessen
4 of 5 pups/honden ingeschreven = 100 euro voor een lessenreeks van 10 lessen

Startdatum:
donderdagavond 15 september 18u30 tot 19u30

en zondagochtend 18 september 2022: 10u tot 11u en van 11u15 tot 12u15

Inschrijven voor de hondenschool seizoen 2022-2023 kan je hier.

ZOMERLESSENREEKS kinderen vanaf 6 jaar + gezinshond (+ minimum 1 begeleidende ouder) VOLZET
Voor pups vanaf 8/9 weken + volwassen honden
Deze lessen gaan door op donderdag in groepjes van maximum 4 honden van 18u tot 18u50 en van 19u00 tot 19u50
(Bij voldoende interesse ook op dinsdag van 18u tot 18u50
Lesdata donderdag: 16 juni, 23 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 4 augustus, 11 augustus, 18 augustus + bonusles op 25 augustus
Lesdata dinsdag: 14 juni, 21 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus + bonusles op 23 augustus
Deelnameprijs = 80 euro voor 8 lessen bij 4 aanmeldingen per groep. (Indien we opstarten met minder deelnemers, wordt de prijs hoger.)
(Je betaalt pas vanaf het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn om een les effectief te kunnen opstarten.)
Kan je 1 van de data niet? Dan is 25 augustus voor jou een inhaalles. Ben je alle lessen aanwezig geweest? Dan is 25 augustus voor jou een gratis bonusles!
Elk duo doet mee volgens eigen vaardigheden en voorkennis. Voorkennis is echter niet nodig om aan deze lessenreeks te starten.
Uw hond kan omgaan met andere honden/mensen (op afstand) en laat zich gemakkelijk bijsturen. Indien jullie gezinshond reactief is of probleemgedrag vertoont, gelieve dan eerst contact op te nemen. Mogelijks is een individueel traject dan geschikter en veiliger. (Trekken aan de lijn is geen probleem, indien uw kind uw hond kan tegenhouden. )
Materiaal: Halsband of tuigje voor je hond – leiband x2* – meer dan voldoende beloningssnacks (liefst verschillende variaties in voorkeur) – 2x speeltje (zonder piep) – handdoek en/of mat als vaste herkenningsplaats op het veld – poepzakjes

* Ifv veiligheid wordt jullie hond dubbel aangelijnd door uw kind en door 1 ouder als blijkt dat dit nodig is.

Inschrijven voor de zomerlessenreeks kan je hier

Doorheen de lessenreeks (prive, groep, zomerlessenreeks) komt aan bod:

 • wat is geschikt materiaal om te wandelen met uw pup/hond
 • aandacht vragen van uw pup/hond
 • komen vanop afstand/reageren op de naam
 • wandelen aan de leiband – tips om het trekken aan de leiband af te leren
 • basiscommando’s: kijk – zit – liggen/af – staan – buig – plat – touch – hier – vast & los – (aanzet voor) apport – (aanzet voor) plaats – (aanzet voor) wachten en blijf – nee – volg – wissel – adem
 • basiscommando’s worden uitgebreid en/of verfijnd en/of met toevoeging van uitdaging indien ze reeds gekend zijn door jouw hond
 • hoe reageren op ongewenst gedrag, hoe omgaan met drift
 • tips ivm zindelijkheidstraining en puppy bijten
 • welke invloed heeft uw lichaamshouding/spanning op het samenzijn met uw pup
 • hoe kan ik verbinding maken met mijn pup en hoe werkt de beloningsgerichte training
 • lichaamstaal van uw pup/hond en andere pups/honden analyseren en herkennen en hoe daarnaar te handelen zodat uw pup/hond zich veilig voelt.
 • veilig passeren van andere honden (pups onder elkaar- daarna met onze honden)
 • inzicht hoe vreemde kinderen/mensen/honden begroeten. Is het een noodzaak? Hoe wel, hoe niet en waarom.
 • socialisatie oefeningen (geluid, beweging, mensen, dieren, voorwerpen, ondergronden, …)

Onze visie:
We gaan uit van beloningsgericht trainen (stem/speeltje/tractatie).
Waarbij de connectie tussen jou en je pup/hond centraal staat. De lessen zijn speels opgebouwd met praktijkoefeningen die je kan toepassen in het dagelijkse leven.
We werken in thema’s, suggesties mogen doorgegeven worden.
Naar ons gevoel mag een hond reageren op eigen initiatief. Dat betekent dat er tussen het geven van een commando en het reageren op dat commando enkele seconden kunnen voorbij gaan.
Ongewenst gedrag negeren we waar dat kan. We leiden af met bepaalde technieken en richten de focus zo terug op jou. Een kordate ‘nee’ is soms een noodzaak omdat de situatie anders niet meer veilig is. Fysieke straffen of fysieke hulpmiddelen zijn in onze visie niet van toepassing. Indien u tijdelijk een bepaald hulpmiddel wenst te gebruiken, graag eerst overleggen.


Wanneer start ik met puppytraining?

De eerste 16 weken zijn de belangrijkste weken in de opvoeding en socialisatie!
Dus benut deze eerste levensfase!
In een klassieke hondenschool ben je pas welkom vanaf 4 maanden = 16 weken. Dit heeft te maken met de vaccinaties.
Prive training bij u thuis kan starten van zodra de pup enkele dagen heeft kunnen wennen aan jullie gezinssituatie. Dus vanaf 8/9 weken.
Vermijd op deze leeftijd plaatsen die druk bezocht worden door honden (bijvoorbeeld losloopweide = groter risico’s op het opdoen van virussen en ziekten).
U bent dan welkom om aan te sluiten in de groepslessen, waar we in kleine groepjes werken.


Losse lessen
Wil u geen volledige lessenreeks volgen, maar liever 1 of enkele lossen sessies vastleggen? Dat kan! Dan zijn dit de tarieven:

prive puppyles van 45 minuten = 30 euro
prive les van 1u = 40 euro
gedragsconsult van anderhalf uur = 75 euro
Prive lessenreeks bij u thuis of op ons terrein: 220 euro voor 8 lessen.

Iedereen uit uw gezin mag meedoen. Gedurende de lessenreeks is er opvolging via Whats’App bij vragen en advies.
***verplaatsingsonkosten buiten de gemeente Ravels = 0.36 per km

Betaling ter plaatse cash of via Payconic.
U vult een overeenkomst in en geeft dit af bij het 1ste contact. Digitaal bezorgen kan ook.

Wie reeds les volgde (privé of in groep) mag na het afsluiten van onze samenwerking altijd vragen blijven stellen.

Kleine hulp of advies vragen zijn dan gratis.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via: info@americanzendogs.com of +32 496 71 41 32

Inschrijven voor de zomerlessenreeks kan je hier