American Zen Dogs
Vlooien, teken en ander ongedierte

Vlooien, teken en ander ongedierte

Natuurlijke preventie tegen vlooien, teken, parasieten, ander ongedierte, ….natuurlijke ontworming.

Als een hond rauw vlees eet, tussendoor enkel en alleen natuurlijke snacks krijgt, geen restjes van tafel mee-eet en verder gezond is, dan is de kans zo goed als onbestaande dat hij van bacteriën, virussen, parasieten of wormen ziek zal worden.
Het rauwe vlees zorgt voor een zure omgeving, waarin dergelijke organismen niet overleven. Ze komen dus niet terecht in de darmen.

Een hond kan rauw vlees perfect verwerken, zijn maag-en darmstelsel werkt anders dan bij de mens.
De vele koolhydraten in brokken zorgen al snel voor allerlei ongemakken zoals huiduitslag, maag-en darmproblemen, ….
Brokken zijn een gemak voor de mens, maar voor je hond is dit helaas niet de meest gezonde keuze…

Enkel rauw vlees is misschien duurder dan een brok. Maar je bespaart uiteindelijk wel op de dierenartskosten.


Krijgt je hond brokken of wil je extra ondersteuning geven aan een hond die rauw vlees eet:
dan kan je wekelijks een handjevol gemalen pompoenpitten geven of een daarvoor gemaakte kruidenmix. Dit creëert een ongunstige omgeving waardoor ongedierte niet overleeft.
beiden te bestellen in onze webshop.

Als natuurlijke preventie tegen vlooien en teken werkt voor een hond die gezond is de EMX-kralenband.
Te bestellen via onze webshop.
De keramiek kralen resoneren/trillen en het lichaam van je hond stemt zich hierop af. Deze trilling is geen fijne omgeving voor vlooien en teken.
Opgelet: de kralen dienen elke maand afgespoeld te worden voor een correcte werking. Wanneer het kan te drogen leggen in de zon.
Deze kralenband werkt helaas niet voor elke hond. Als er onderliggende gezondheidsproblemen zijn, dan wordt de werking van de kralen onderdrukt.

Fenegriek is dan een geschikter alternatief.
Fenegriek is gemalen mosterdzaad en ruikt lekker! Je mengt het dagelijks onder de voeding van je hond. Doordat je hond dit dagelijks eet, zal zijn vacht heel zacht naar zoete mosterd ruiken. Een geur die vlooien en teken niet appreciëren, waardoor ze wegblijven uit de vacht van je hond.
Fenegriek vind je uiteraard ook in onze webshop.
Onze honden dragen het hele jaar door een EMX kralenband en in het tekenseizoen krijgen ze als extra ondersteuning fenegriek.

Wist je dat….

De dierenarts zal maandelijks een tabletje tegen vlooien en teken aanbevelen en om de 3 maanden een tabletje om te ontwormen.
Of pipetjes of vlooienbandjes of … er zijn ontzettend veel producten op de markt.
Wees je ervan bewust dat in dergelijke producten pesticiden = vergif zit! Daardoor werkt het zo goed tegen ongedierte… maar wat dan met de gezondheid van je hond? .
Deze pesticiden en andere chemische bestanddelen worden afgegeven in het bloed en de vacht van je hond.
Om die reden is het beter om tijdens het borstelen de wegvliegende haren van je hond te verzamelen en weg te werpen in de vuilnisbak. Zodat vogels het niet gebruiken als nestmateriaal.
Om die reden is het de moeite waard of het veilig is voor jezelf of je kind als de vacht van je hond pesticiden afgeeft?

❌Schokkend onderzoek toont aan dat vlooienbandjes en anti-vlooien druppels voor honden verantwoordelijk zijn voor de sterfte van miljarden, bijen, vogels en vlinders.
De meest voorkomende middelen ter bestrijding van teken en vlooien zijn door de Europese Commissie zelfs verboden voor vrijwel ieder gebruik behalve in anti-vlooien middelen.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het zeer schadelijke Fipronil, Flumetrine, Imidaclorid en Diazinon⚠️.
Deze stoffen kunnen zenuwschade, orgaanfalen en huidklachten veroorzaken bij zowel kinderen, volwassenen en honden.

Is een jaarlijkse herhaling van de vaccins nodig?

Een dierenarts zal dit aanbevelen, echter ligt de keuze bij jezelf!
Wist je dat de wetgeving rond dieren geen enkel vaccin voor honden verplicht?
Enkel als je over de landsgrenzen wil reizen, is rabiës verplicht.
Hondenhotel/opvang en hondenscholen verwachten vaak dat je hond gevaccineerd is…. maar wettelijk is dit niet verplicht.
Je kan een titerbepaling laten doen. Dan wordt via het bloed onderzocht of je hond voldoende antistoffen heeft tegen de gekende hondenziektes.
Heeft je hond voldoende antistoffen? Dan krijg je daar een bewijs van. Dat bewijs is gelijkgesteld met bewijs van vaccinatie. En moet dus ook aanvaard worden door een hondenhotel of hondenschool. (Vraag als je op reis gaat na of het land van je bestemming een titerbepaling aanvaardt.)
Een hond die gezond is, enkel natuurlijke voeding/snacks krijgt, kan de gekende ziektes prima verwerken. Zijn weerstand is daar dan sterk genoeg voor.
Daarbovenop is er natuurlijke ondersteuning om het immuunsysteem te boosten. Ook voor kennelhoest, parvo en andere ziektes waarvoor zoveel wordt gewaarschuwd.

Maak zelf je keuze of je de jaarlijkse herhaling van de vaccins nuttig vindt… de negatieve gevolgen op de algemene gezondheid van je hond zijn vaak groter dan de zogezegde voordelen. Epilepsie en andere neurologische aandoeningen zijn mogelijks een gevolgd van het (te)vaak herhalen van de vaccins.