American Zen Dogs
onze visie

onze visie

Onze visie:
We gaan uit van beloningsgericht trainen (stem/speeltje/traktatie).
Waarbij de connectie tussen jou en je pup/hond centraal staat.
Vanuit de ervaring en kennis die Chantal heeft als yogadocente en eutoniepedagoge kan ze heel gericht vanuit lichaamsbewustzijn inzichten meegeven.
De lessen zijn speels opgebouwd met praktijkoefeningen die je kan toepassen in het dagelijkse leven.
We werken in thema’s, suggesties mogen doorgegeven worden.
We moedigen het persoonlijk initiatief van de hond aan. Dat betekent dat er tussen het geven van een commando en het reageren op dat commando enkele seconden kunnen voorbij gaan. We willen dus geen ‘gedrilde pup of hond’ die uit schrik voor een correctie doet wat je van hem verwacht. Wel een pup of hond die met plezier naar jouw wensen luistert omdat hij graag voor jou werkt!
Ongewenst gedrag negeren we waar dat kan. We richten via bepaalde technieken de focus terug op jou. Een ‘nee’ is soms een noodzaak omdat de situatie anders niet meer veilig is. Fysieke straffen of fysieke hulpmiddelen zijn in onze visie niet van toepassing. Indien u tijdelijk een bepaald hulpmiddel wenst te gebruiken, graag eerst overleggen.
Vanaf een bepaald moment in de opvoeding, spreken we de zelfredzaamheid/zelfstandigheid van je pup/hond aan. In situaties waarvan je zeker bent dat je pup/hond de juiste keuze zal maken, geven we hem de keuze om dit zelf te beslissen. Uiteraard met uitbundige beloning als hij de juiste keuze effectief maakt.


Wanneer start ik met puppytraining?

Vanaf de eerste dag dat uw pup in huis is!

De eerste 16 weken zijn de belangrijkste weken in de opvoeding en socialisatie!
Dus benut deze eerste levensfase!
In een klassieke hondenschool ben je pas welkom vanaf 4 maanden = 16 weken. Dit heeft te maken met de vaccinaties.
Prive training bij u thuis kan starten van zodra de pup enkele dagen heeft kunnen wennen aan jullie gezinssituatie. Dus vanaf 8/9 weken.
Vermijd op deze leeftijd plaatsen die druk bezocht worden door honden (bijvoorbeeld losloopweide = groter risico’s op het opdoen van virussen en ziekten).
U bent vanaf dat uw pup 16 weken is welkom om aan te sluiten in de groepslessen, waar we in kleine groepjes werken.