American Zen Dogs
Welkom bij American Zen Dogs

Welkom bij American Zen Dogs

Onze belangrijkste missie is om gezinnen met (toekomstige) kinderen én honden te ondersteunen. Om inzichten mee te geven over hondengedrag en hoe ze communiceren. Om spelenderwijs de band tussen kind en hond te versterken. Alles met als doel om bijtincidenten te voorkomen. Wist je dat bij de meeste bijtincidenten met kinderen een ouder of andere volwassene in dezelfde ruimte aanwezig was? Meer dan waarschijnlijk had het incident voorkomen kunnen worden als de lichaamssignalen die een hond geeft voor hij hapt of bijt gezien én begrepen worden. Chantal heeft meer dan 21 jaar ervaring in het werken met kinderen en is gediplomeerd puppycoach. Ze volgde bijkomende opleidingen over leergedrag van honden en hoe ze communiceren met hun lichaam.

Onze tweede missie waarop we focussen is kinderen die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben te ondersteunen in een privé begeleidingstraject.
Na een intakegesprek wordt je kind ondergedompeld in een bad aan leuke activiteiten mét onze gecertificeerde therapiehonden.
Afhankelijk van de werkvraag, zijn de activiteiten erop gericht om:

  • trauma te verwerken
  • meer rust te vinden
  • zelfzekerheid op te bouwen
  • weerbaarheid oefenen
  • gewoonweg leuke dingen te kunnen doen als het op andere vlakken even moeilijk gaat
  • ….

Als derde luik organiseren we groepslessen voor kinderen en hun gezinshond.
Geen klassieke oefeningen. Maar wel leuke, speelse opdrachten waarbij de band tussen kind en hond versterkt wordt. Naast de commando’s oefenen we kunstjes en doen we af ten toe een parcours samen met je hond. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen met deze lessen, onder begeleiding van 1 ouder.

Hoe komen we aan onze bedrijfsnaam?

AMERCIAN :
Wij zijn Chantal & Steve en hebben twee honden. Een AMERIKAANSE Stafford Nana en een AMERIKAANSE Akita Shenzi.
Ze zijn een belangrijk onderdeel van ons gezin en zijn daardoor de verwijzing meer dan waard.
Onze beide honden zijn door Chantal opgeleid tot gecertificeerd therapiehond en worden actief ingezet bij onze projecten.
Ze voelen feilloos aan wat jij nodig hebt en passen zich aan. Ze kunnen je troosten, samen ontspannen of samen lekker actief bezig zijn.
Je ziet een schaduw afbeelding van onze honden in het logo. Heb je hen gevonden in de achtergrondfoto?

ZEN :

Nana en Shenzi zijn beiden afgestudeerd als therapiedier. Een therapiedier zoekt contact met kinderen en mensen om op een positieve manier de gemoedstoestand te beïnvloeden.
Om zich te laten aaien en knuffelen. Daardoor word je ‘ZEN’.

Vandaar ook de naamkeuze ‘ American Zen Dogs’.
Chantal heeft meer dan 21 jaar ervaring in het werken met kinderen als klasleerkracht lager onderwijs en als zelfstandige dansdocente, yogadocente, eutonie pedagoog en gecertificeerd in Sherborne pedagogie. Ze is als persoon rustig in de omgang en wil dit doorgeven in de manier waarop ze met kinderen samenwerkt en advies geeft. Ze voelt intuïtief aan wat zich aandient en durft haar lesprogramma volledig los te laten als ze aanvoelt dat een andere activiteit op dat moment zinvoller is.
Haar kennis en ervaring als gediplomeerd yogadocente en eutoniepedagoge bieden heel wat inzichten om in het samenzijn met je hond stil te staan bij je eigen gemoedstoestand en lichaamshouding en hoe dit invloed heeft op de energie van je hond.

DOGS :
Het Engelse woord voor honden, zo simpel kan het zijn.

HAPPY DOG, HAPPY YOU :
Als uw hond beter begrepen wordt, omdat jij beter de lichaamstaal kan aflezen dan is hij gelukkig.
Als jij gelukkig bent, dan ben jij samen met je gezin gelukkig!
Geen onzekerheden meer, geen angst meer voor eventuele risico’s/bijtincidenten als er (jonge) kinderen in huis zijn.