American Zen Dogs
Algemene info

Algemene info

 • American Zen Dogs is een moderne, kleinschalige hondenschool in Weelde o.l.v. Chantal Bols
 • De groepslessen gaan door in Weelde. Exacte locatie krijg je door na aanmelden.
 • Chantal is gediplomeerd puppytrainer en volgde bij Toscanzhoeve aanvullende modules om haar technieken en kennis uit te breiden voor volwassen honden.
 • Daarbovenop is ze gediplomeerd (kinder)yoga docente en eutonie pedagoge VES. Vanuit deze achtergrond krijg je praktijkgerichte tips mee om via aandacht voor je eigen lichaam verbinding te maken met je hond. Of hoe je in stresserende/onvoorziene situaties je kan ontdoen van stress zodat je een veilige omgeving kan creëren voor jezelf én voor je hond.
  Als gediplomeerd klasleerkracht is het ook perfect mogelijk om kinderen vanaf 6 jaar te laten deelnemen met hun gezinshond. 1 begeleidende ouders is aanwezig op het plein.
 • Geen klassieke oefeningen zoals op een grote hondenschool. Wel praktijkgerichte themalessen met handvaten om te gebruiken in het dagdagelijkse leven.
 • Eigen inbreng is mogelijk, geef gerust door waarop je specifiek wil trainen. Dan verwerken we dit in 1 van de lessen.
 • We werken op een positieve, beloningsgerichte manier en de verbinding tussen jou en je hond(en) staat centraal.
 • We werken niet met examens of overgangsproeven, immers je eigen stress voor het examen geef je door aan je hond. Daarbovenop is het een momentopname.
 • Voor je kan aansluiten in een lopende lessenreeks, heb je minstens 1 privé les of gedragsconsult gevolgd. Zo kunnen we vooraf gericht bijsturen en je al op weg helpen hoe samen met je hond aanwezig te zijn op het plein tussen andere honden. Als je samen met de andere deelnemers bij het begin van een lessenreeks opstart, kan je direct in groep starten.
 • Iedereen doet mee volgens eigen kunnen en mogelijkheden. Chantal geeft variaties in de oefeningen, jij pikt in op jouw niveau.
 • Kinderen vanaf 6 jaar mogen met hun gezinshond meedoen met de groepslessen, op voorwaarde dat er ook een ouder aanwezig is op het plein.
 • Alles werd reglementair (meldingsplicht) en boekhoudkundig in orde gebracht.
 • Tevens hebben we als hondenschool een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand afgesloten.
  Onze verzekering wordt enkel ingeschakeld als de lesgeefster Chantal Bols zelf een fout maakt en een ongeluk daarvan het gevolg is.
 • Er worden duidelijke richtlijnen gegeven ivm veiligheid en het voorkomen van incidenten tussen 2 of meerdere honden.
  Indien uw hond onder uw begeleiding schade veroorzaakt aan derden (inclusief de hond van anderen) of onze infrastructuur, dan bent u zelf verantwoordelijk en dient u uw familiale verzekering in te schakelen.
 • Chantal heeft kennis van basis EHBO bij honden.
 • Dierenartspraktijk De Leemputten is onze bedrijfsdierenarts en wordt ingeschakeld bij eventuele ongevallen die uw hond meemaakt tijdens de lessen indien Chantal deze niet zelf kan behandelen.


Onze visie:
We gaan uit van beloningsgericht trainen (stem/speeltje/tractatie).
Waarbij de connectie tussen jou en je pup/hond centraal staat. De lessen zijn speels opgebouwd met praktijkoefeningen die je kan toepassen in het dagelijkse leven.
We werken in thema’s, suggesties mogen doorgegeven worden.
Naar ons gevoel mag een hond reageren op eigen initiatief. Dat betekent dat er tussen het geven van een commando en het reageren op dat commando enkele seconden kunnen voorbij gaan.
Ongewenst gedrag negeren we waar dat kan. We leiden af met bepaalde technieken en richten de focus zo terug op jou. Een kordate ‘nee’ is soms een noodzaak omdat de situatie anders niet meer veilig is. Fysieke straffen of fysieke hulpmiddelen zijn in onze visie niet van toepassing. Indien u tijdelijk een bepaald hulpmiddel wenst te gebruiken, graag eerst overleggen.
Hoe komen we aan onze bedrijfsnaam?

 

AMERCIAN :
Wij zijn Chantal & Steve en hebben twee honden. Een AMERIKAANSE Stafford Nana en een AMERIKAANSE Akita Shenzi.
Ze zijn een belangrijk onderdeel van ons gezin en zijn daardoor de verwijzing meer dan waard.
Onze beide honden zijn door Chantal opgeleid tot gecertificeerd therapiehond en worden actief ingezet bij onze projecten.
Ze voelen feilloos aan wat jij nodig hebt en passen zich aan. Ze kunnen je troosten, samen ontspannen of samen lekker actief bezig zijn.
Je ziet een schaduw afbeelding van onze honden in het logoHeb je hen gevonden in de achtergrondfoto?

ZEN :

Nana en Shenzi zijn beiden afgestudeerd als therapiedier. Een therapiedier zoekt contact met kinderen en mensen om op een positieve manier de gemoedstoestand te beïnvloeden.
Om zich te laten aaien en knuffelen. Daardoor word je ‘ZEN’.

Vandaar ook de naamkeuze ‘ American Zen Dogs’.
Chantal heeft meer dan 21 jaar ervaring in het werken met kinderen als klasleerkracht lager onderwijs en als zelfstandige dansdocente, yogadocente, eutonie pedagoog en gecertificeerd in Sherborne pedagogie. Ze is als persoon rustig in de omgang en wil dit doorgeven in de manier waarop ze met kinderen samenwerkt en advies geeft. Ze voelt intuïtief aan wat zich aandient en durft haar lesprogramma volledig los te laten als ze aanvoelt dat een andere activiteit op dat moment zinvoller is.
Haar kennis en ervaring als gediplomeerd yogadocente en eutoniepedagoge bieden heel wat inzichten om in het samenzijn met je hond stil te staan bij je eigen gemoedstoestand en lichaamshouding en hoe dit invloed heeft op de energie van je hond.

DOGS :
Het Engelse woord voor honden, zo simpel kan het zijn.

 

 

 

HAPPY DOG, HAPPY YOU :
Als uw hond beter begrepen wordt, omdat jij beter de lichaamstaal kan aflezen dan is hij gelukkig.
Als jij gelukkig bent, dan ben jij samen met je gezin gelukkig!
Geen onzekerheden meer, geen angst meer voor eventuele risico’s/bijtincidenten als er (jonge) kinderen in huis zijn.